Restauratie, reparatie & schoonmaken van schilderijen

Bij Frederik uw schilderij laten restaureren

Een mooi schilderij is meer dan een verrijking van het interieur. Het zorgt voor een warme sfeer in de ruimte en het geeft karakter. Het is dan ook treurig om uw prachtige schilderijen met de tijd te zien aftakelen. Dat is zonde! Bij Frederik Stoffering zijn we naast het stofferen van meubels ook gespecialiseerd in het restaureren, repareren en het schoonmaken van schilderijen. Wij herstellen graag uw schilderijen, zodat u kunt genieten van de originele kleuren en uitstraling die u van uw kunstwerk gewend was. Maak nu een afspraak

Onderhoud & restauratie van schilderijen:
Schilderijen veranderen met de tijd. Sommige schilderijen ondervinden onvermijdelijke gevolgen, zoals het verkleuren van de verf of het ontstaan van een bepaald type craquelures. Niet alle verschijnselen van ouderdom bij schilderijen worden gezien als beschadigingen, enige blijk van ouder worden ligt natuurlijk in de lijn der verwachting en moet geaccepteerd worden. De conditie van het kunstwerk bepaald of restauratie noodzakelijk is. Wanneer is het dan tijd om uw schilderij te laten restaureren? Bij echte structurele beschadigingen aan uw kunstwerk wordt het tijd om een restaurateur in te schakelen.  Mocht uw schilderij de volgende verschijnselen vertonen, dan kunt u bij ons terecht:

  • Scheuren
  • Afbladderende verf
  • Verkleuring van vernis, waardoor de balans tussen licht en donker niet meer helder is
  • Craquelures met opstaande randjes
  • Schimmel


Resultaat
Het resultaat van de restauratie is een schilderij dat zichtbaar is opgeknapt. Het krijgt haar oorspronkelijke kleuren en contrast terug. Alle beschadigingen zijn weggewerkt en met het blote oog niet meer waarneembaar. Onderstaand een mooi voorbeeld van de impact van het schoonmaken en reinigen van een schilderij die wij voor één van onze klanten hebben gerealiseerd.

WILT U UW MEUBEL(S) LATEN RESTAUREREN?

U kunt bij ons een vrijblijvende afspraak maken voor een prijsopgave.

Top